Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/public/sites/www.kwcculemborg.nl/wp-content/themes/jrd-bootstrap/functions.php on line 73
Identiteit | KWC Culemborg Groep 8

Identiteit

Het KWC is een school met een lange traditie. In 1952 begon de school als Christelijke HBS in het Elisabeth Weeshuis aan de Herenstraat in Culemborg. In 1968 kon het huidige gebouw aan de Beethovenlaan betrokken worden en in 2005 werd een prachtig gebouw voor het vmbo en praktijkonderwijs gerealiseerd aan de Gershwinhof. Het KWC groeide door zijn streekfunctie uit tot een brede scholengemeenschap voor alle soorten onderwijs: vwo/gymnasium en atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs. Nu staat het KWC als Elos school midden in de internationale samenleving met partnerscholen in veel Europese landen, de VS en China.

We zijn bijvoorbeeld Fairtradeschool en proberen op die manier de wereld een stukje eerlijker te maken. Ook hebben we het Jij de Baas-project in de eerste klassen, waarbij leerlingen kleine bedrijfjes oprichten waarmee ze geld bij elkaar brengen voor een goed doel waaraan zij zich verbonden hebben. Dit valt onder het Entreprenasium, waar leerlingen later voor kunnen kiezen. Elke dag wordt begonnen met een dagopening, een stukje uit de Bijbel, een filmpje of een gedicht dat aansluit op het weekthema of op de actualiteit. De dagopening is heel vaak aanleiding tot een klein gesprekje aan het begin van een les.
Op het KWC vragen we zowel van leerlingen als van medewerkers dat zij zich inspannen om de kernwaarden werkelijkheid te maken.